Korak po korak do dolaska u Ameriku

Ovde ćemo vam opisati celokupan proces, od potrebne školske spreme i same aplikacije, pa do dolaska i rada u Americi.

  • 1 Imate potrebno obrazovanje i iskustvo.

    Potrebno je da posedujete sledece:

    • Imate zvanje: visoka strukovna sestra, visoka strukovna sestra specijalista, ili diplomirana medicinska sestra
    • Imate barem dve godine iskustva rada kao medicinska sestra
  • 2 Položite ispit osnovnog znanja engleskog jezika.

    Bilo koji od sledeca dva ispita su prihvatljiva:

    • TOEFL (Test of English as a Foreign Language),
    • *TOEFL možete polagati u skoro bilo kojem vecem gradu. Za listu gradova gde možete polagati i da zakažete test, posetite ovaj link
    • Ili IELTS (International English Language System)
    • *Polaganje IELTS testa se organizuje u Beogradu. Prijavu možete izvršiti posetom ove strane.
  • 3 Popunite našu aplikaciju.

    Kada ste ispunili prvi i drugi korak, potrebno je da popunite nasu aplikaciju. To mozete uraditi na ovoj web strani, ili nas kontaktirajte.

  • 4 Položite ispit za medicinsku sestru (NCLEX - National Council Licensing Examination – Registered Nurse).

    Odavde ćemo vas mi voditi korak po korak i pomoći vam da položite ispit za medicinsku sestru, koji će vam omogoćiti rad u Americi:

    • Obezbedićemo vam pristup internet treningu za NCLEX ispit, gde ćete moći da pređete preko lekcija koje će biti pokrivene na ispitu.
    • Prijavićemo vas za ispit i pošto uspešno zavrišite naš trening, bićete spremni za polaganje.
    • Ispit se polaže u Londonu i naša agencija će vam organizovati putovanje i smeštaj za polaganje.
  • 5 Naći ćemo vam posao.

    Naša agencija će vam obezbediti posao u Americi.

  • 6 Dobijanje radne dozvole.

    Naš advokat će podneti zahtev za vas za dobijanje radne dozvole:

    • Podnosimo zahtev za Američku radnu dozvolu za vas.
    • Ukoliko ste u braku, podnećemo zahtev za radnu dozvolu i za vašeg supružnika
    • Po završetku procesovanja, radna dozvola (radna viza) će biti izdata u najbližoj Američkoj ambasadi.
    • Zakazaćemo vam lekarski pregled, što je regularna procedure pri dobijanju radne - iseljeničke vize za Ameriku.
  • 7 Odlazak u Ameriku.

    Naša agencija će vam kupiti avionsku kartu za Ameriku i obezbedićemo vam sve uslove da se adaptirate na novu sredinu

    • Bićemo sa vama da vas dočekamo u Americi
    • Obezbedićemo vam smeštaj za mesec dana
    • Pomoći ćemo vam da počnete sa životom u Americi - otvaranje računa u banci, telefon, itd.
    • Bićemo tu za vas sve vreme!
  • 8 Otvorićemo vam dalje opicije za ostanak i rad u Americi.

    Početni ugovor sa poslodavcem je na dve godine. Posle isteka ugovora, možete legalno ostati i raditi u Americi, bilo za istog poslodavca, ili u nekoj drugoj instituciji.

    Nakon isteka ugovora od dve godine, imate mogućnost da aplicirate za trajnu boravišnu dozvolu (zelenu kartu).